يكي از اهم آثار تاريخي و ديدني كاشان، مجموعه تاريخي بازار است كه از تقاطع خيابان باباافضل و ميدان كمال الملك تا حدود دروازه دولت ادامه دارد قدمت بازار را مربوط به دوران سلجوقي ميدانند، لكن دوران اوج رواج بازار مربوط به زمان صفويه و به خصوص دوران شاه عباس اول است.
هر صنف و دسته ای بازار خاصی را برای عرضه کالاهای مشابه خود برگزیده انـد و بـرای خـود راستـه بازاری را به وجود آورده اند که به مهمترین این راسته ها یا بازارچه ها اشاره می شود:
- بازارچه مسگرها
- بازارچه قیصریه
- بازارچه رنگرزها
- بازارچه ارسی دوز ها
- چهارسوق میانچال
- بازارچه خیاط ها
- بازارچه بزازها
- بازارچه درب زنجیر
- بازارچه زرگرها
- بازارچه گذرنو
- تیمچه ملک التجار
این بازار در طول تاريخ مورد بازديد تعداد زيادي از سياحان و گردشگران داخلي و خارجي قرار گرفته و آنها در سفرنامه ها خود گزارشات متعددي از اين مكان ثبت و ضبط نموده اند .
تیمچه امین الدوله کاشان
تیمچه امین الدوله یكی از جالب ترین بناهای داخلی بازار می باشد كه توسط فرخ خان غفاری (امین الدوله) ساخته شد و معماری آن از سال 1280 الی 1285 توسط استاد علی مریم صورت گرفت. واژه “تیم” به معنی کاروانسرا بوده است تیمچه به معنی تیم کوچک یا کاروانسرای کوچک بوده است. اما در دوره معاصر به کاروانسراها یا سراهای کوچک و سرپوشیده، تیمچه می گویند مانند تیمچه امین الدوله در کاشان. این خصوصیت کالبدی تیمچهها، یعنی سرپوشیده بودن آنها، فضای مناسبی برای عرضه کالاهای گرانبها مانند فرش، دور از آسیب باد و باران و آفتاب پدید می آورد. به همین سبب فضای تیمچهها، غالبا نسبت به کاروانسراها از لحاظ اقتصادی گران تر بوده و برای عرضه اجناس ارزان قیمت استفاده نمی شده است.
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.